Két gólt szerzett

2024.02.23. 10:42

Sallai Roland fegyelmezettségét dicséri a Freiburg edzője (videó)

A kiesés szélén táncolt a Freiburg a labdarúgó Európa-ligában, de Sallai Roland fantasztikus teljesítményének köszönhetően végül 3-2-re legyőzte a francia Lens-t, így a német csapat a legjobb tizenhat között folytathatja. A lefújás után a Freiburg edzője, Christian Streich dicsérte a csapata küzdőszellemét, és külön kiemelte Sallai Roland teljesítményét.

MW

Sallai Roland, a Freiburg játékosa ünnepel, miután gólt lőtt a a labdarúgó Európa-liga rájátszásában

Forrás: MTI

Fotó: Harry Langer

Már a múlt héten is a Freiburg hőse lehetett volna Sallai Roland, ha két nagy helyzete közül az egyiket értékesíti a Lens ellen az Európa-ligában. A magyar szélső egyik lövése a felső lécen halt el, a másikat pedig a franciák kapusa, Brice Samba az útját állta. A németek mindenesetre nagy reményekkel vághattak neki a csütörtöki visszavágónak, mert saját közönségük előtt 0-0-ról folytatódott a párharc – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

SALLAI Roland
Sallai Roland, a Freiburg játékosa két gólt szerzett a Lens elleni Európa Liga találkozón
Fotó: Szilágyi Anna / Forrás: MTI

Különdíjat is kaphat a magyar támadó 

A másik magyar válogatott játékos, a védő Szalai Attila az első meccshez hasonlóan most is a kispadra került, Sallai viszont az első pillanatoktól kezdve nagy kedvvel játszott. Sajnos rosszul kezdtek a hazaiak, és sokáig kétgólos hátrányban voltak. A vendég Lens egy kapushiba után szerzett vezetést szűk fél óra elteltével, majd a szünet előtt egy előrevágott labdát Elye Wahi jobbról befelé húzva átemelt a kapus fölött. A Freiburg sokat támadott, de eredménytelenül. A második félidőben Sallai Roland révén viszont összejött a szépítés: a magyar csatár egy balról érkező szabadrúgás után nagy erővel lőtte kapura a kipattanó labdát, amely több irányváltás után talált utat a hálóba a 67. percben.

A hosszabbításban is gólt szerzett a magyar labdarúgó, megmentve ezzel a csapatát: Sallai egy kapu előtti kavarodás után egy remek lövéssel talált be a franciák kapujába. 

A ráadásban az osztrák Michael Gregoritsch passzolt a kapuba, a csapattárs helyzetbe kerüléséhez kellett az is, hogy Sallai megharcolt az egyik védővel – írta meg az Origó. Ezek után nem meglepő, hogy a Freiburg továbbjutásában oroszlánrészt vállaló magyar játékos bekerült a Hét Játékosa-díj jelöltjei közé az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA). 

Sallai kiemelkedő volt

A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich a csapata küzdőszellemét emelte ki, de az első félidőben komoly hiányérzete volt a német csapat mesterének.

Ez egy igazán különleges este volt, de az első félidő rettentően idegesítő volt

 – árulta el Streich a meccs után, aki Sallai teljesítményét külön kiemelte. 

Rendkívül jó meccset játszott. Nagyon fegyelmezett, változtatott egy-két olyan dolgon, amik korábban nem tettek jót a teljesítményének

 – nyilatkozta Sallairól Streich, aki szerint a 26 éves játékos már hetek óta jó formában van, feltűnően dinamikus. A tréner kiemelte azt is, hogy minden játékos hozzáállása rendkívül profi volt, beleértve a cseréket is, és a Freiburg megérdemelten jutott tovább – olvasható az Origón. Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:

Freiburg (német)–Lens (francia) 3-2 (0-2, 2-2, 3-2) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Sallai (67., 90+2.), Gregoritsch (99.), ill. Pereira da Costa (28.), Wehi (45+2.)

Továbbjutott a Freiburg 3-2-es összesítéssel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában