Nemzeti Vágta

2023.08.19. 20:38

Zsitkóci lovas lett az első a Muravidéki Vágtán

A Zsitkócon élő Somi Erik lett az első a magyar nemzetiségű lovasok közül, Erika Rihter pedig a szlovén versenyzők mezőnyében nyerte meg szombaton a Nemzeti Vágta lendvai előfutamát – tájékoztatta a Muravidéki Vágta főszervezője az MTI-t.

MW

Kishuszárok versenyeznek a Nemzeti Vágta előfutamában (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Bíró József beszámolója szerint a magyar futamban tíz lovas, a szlovén versenyben nyolc nevező állt rajthoz, három gyerek pedig kishuszárként lovagolt a lendvai program keretében.

A magyar nemzetiségűek futamában a Borostyán nevű lovával versenyző Somi Erik után - aki hatodszor szállt nyeregbe a vágtán - a második a Hodoson élő Sáfrányos Péter lett, a harmadik helyen pedig Mellár János futott be lovával.

A szlovén versenyzők közül Tamara Hocevar a második, Matej Grebenjak pedig a harmadik helyezést érte el.

A kishuszároknak szervezett futam három nevezője közül a 12 éves, Hosszúfaluban élő Kepe Larissza lett az első befutó.

A Nemzeti Vágta lendvai előfutamát hetedszer rendezték  meg. A futamok mellett csikósbemutatóval, díjugratással, puszta-ötös- és díjlovas-bemutatóval szórakoztatták a szervezők egész nap a közönséget, majd a Győri Ördöglovasok bemutatója, illetve zenés mulatság zárta a Muravidéki Vágtát.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!