Labdarúgás

2021.04.20. 21:49

Két klub visszalép, máris összeomlik a szuperliga?

Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Chelsea és a Manchester City is távozik az Európai Labdarúgó-szuperligából, s hamarosan több klub is követheti őket.

Cikkünk frissül.

Még két nap sem telt el mióta a tizenkét sztárklub bejelentette az Európai Labdarúgó-Szuperliga megalapítását, máris az összeomlás szélére került a kupasorozat. Az angol sajtóban elterjedt, hogy a rájuk zúduló kritikaözön hatására a Chelsea és a Manchester City is visszalépett a szuperligától – írja a Magyar Nemzet.

Londonban maga Roman Abramovich kezdeményezte a kilépést, ezt követően megkezdték az ehhez szükséges dokumentáció előkészítését, röviddel később pedig Manchesterben is így tettek. A BBC megjegyzi, egyik klub sem tartozott a projekt élharcosai közé, utolsóként írták alá a belépésről szóló egyezményt, azt is csupán azért, hogy ne kerüljenek lépéshátrányba a többi élcsapathoz képest.

– A Chelsea-nél az utolsó pillanatban döntöttek a csatlakozás mellett. Azóta már megbánták a döntést Londonban, rájöttek, hogy hibáztak. Úgy érezték, hogy fel kell ugraniuk a vonatra, mert az már majdnem elhagyta az állomást. De mint kiderült, a vonat a nagy semmi felé igyekezett – írja a Sky Sports.

Boris Johson brit miniszterelnök örömmel vette tudomásul a két klub kilépésének hírét, és arra biztatta – a szintén az alapítók közé tartozó – Arsenalt, a Liverpoolt, a Manchester Unitedet és Tottenham Hotspurt, hogy ők is tegyenek így.

Ez egyelőre még várat magára, de a liverpooli játékosok már a közösségi médiában hallatták a hangjukat. Jordan Henderson csapatkapitány vezérletével a következő üzenetet osztották meg:

 

„Nem tetszik ez nekünk, nem akarjuk, hogy végbemenjen. Ez a közös álláspontunk. A futballklub és annak szurkolói iránti elkötelezettségünk teljes és feltétel nélküli. You’ll Never Walk Alone.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában