javulás

2021.01.22. 11:20

Joseph Blatter elhagyhatta az intenzívet

Több mint egy hét mesterséges kóma után elhagyhatta az intenzív osztályt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke.

Former president of World football's governing body FIFA, Sepp Blatter speaks to a journalist as he arrives at the building of the Office of the Attorney General of Switzerland to a hearing summoned by Swiss prosecutor on September 1, 2020 in Bern. - Blatter and former UEFA president each face interrogation from the Swiss public prosecutor this week as part of the of the proceedings opened in 2015 over a 2011 payment of 2 million Swiss francs. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A hírről a 84 esztendős svájci exsportvezető lánya, Corinne Blatter tájékoztatta a helyi médiát.

„Az állapota napról napra javul, igaz kis mértékben, de folyamatosan”

- mondta Corinne Blatter az édesapjáról, aki január 8-án került kórházba súlyos, de nem életveszélyes állapotban.

„Pszichológiai szempontból fontos, hogy elhagyhatta az intenzív osztályt, az orvosok pedig elégedettek a helyzettel, de hosszú út áll még előtte”

- fogalmazott a FIFA-t 1998-tól 2015-ig irányító, jelenleg korrupciós ügyek miatti eltiltását töltő Blatter lánya.

Sajtóinformációk szerint Blatter évek óta egészségi problémákkal küzd, novemberben pedig koronavírussal fertőződött meg, abból felépült, a decemberi szívműtétje után viszont rosszabbra fordult az állapota. Lánya szerint akkor a korábbi FIFA-elnök egészségi helyzete „komplikálttá és veszélyessé” vált, majd több mint egy hétig mesterséges kómában tartották.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!