múzeum

2020.12.25. 10:56

A természet lesz a bécsi Kunst Haus fő témája 2021-ben

A fókuszba a Rethinking Nature témája kerül, vagyis az a kérdés, hogy a fotográfia hogyan befolyásolja a természet észlelését. Emellett kiemelt figyelmet kapnak fotós nők és a második alkalommal sorra kerülő Foto Wien fesztivál is.

Március 10-én veszi kezdetét a 160 tárlatot és projektet átfogó fesztivál. Március 28-ig a kiállításokon és bemutatókon kívül szimpóziumokat, vitákat, stúdióbeszélgetéseket és vezetett túrákat tartanak az egész városban.

Az osztrák fotó egyik jelentős személyisége, Elfie Semotan előtt tiszteleg a Haltung und Pose (Tartás és póz) című kiállítás március 13. és augusztus 29. között a fotós júliusi 80. születésnapja alkalmából.

Ősszel Susan Meiselas műveit mutatja be a Mediations című kiállítás szeptember 22-től. Az amerikai fotós munkáiban elsősorban társadalompolitikai témákkal foglalkozik.

A Rethinking Nature mottó alatt három kiállítást mutat be a Kunst Haus: Herwig Turk, Ines Doujaks, valamint a Robert Knoth & Antoinette De Jong fotósduó műveit láthatja a közönség.

2020-ban mindössze 200 napon volt nyitva a bécsi Kunst Haus, ezalatt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a vendégek 40 százaléka látogatott el az intézménybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!