Bulvár-celeb

2023.12.10. 08:30

Rendkívül ritka betegség miatt nem tud egy asztalhoz ülni szeretteivel a fiatal nő

Ami másnak egy normális zsibongás, az benne egy borzalmas, negatív reakciót kelt, iszonyatosan ingerült és feldúlt lesz.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

A legtöbb ember alig várja, hogy a karácsonyt a szerettei körében, otthon, békében ünnepelje meg nagy étkezéseket csapva. Nos, Louise Lansbury nem ilyen, ő úgy érzi, szinte az életéért küzd bármilyen nagy családi ebéd vagy vacsora alkalmával, így a karácsonyi étkezés nála ünnep helyett inkább egy rémálom. A 34 éves nő szinte már attól dühbe gurul, ha meghallja, hogy asztalhoz kell ülni mindenkivel együtt, mivel egy ritka betegségben, úgynevezett mizofóniában szenved.

A mizofónia arról szól, hogy valakinek nagyon alacsony a tolerancia szintje a hangokkal és a zajokkal szemben. Az ilyen emberek rendkívül érzékenyek bármilyen hangra. Ami másnak egy normális zsibongás, az benne egy borzalmas, negatív reakciót kelt. Nem tudja tolerálni őket, iszonyatosan ingerült és feldúlt lesz tőlük. Ennek köszönhetően ő, ahogy leül az asztalhoz, szinte már fel is állt onnan, olyan szinten habzsolja ilyen alkalmakkor az ételt, mivel nem akarja feldúltságát a családján levezetni.

Az idei évben rendkívül szorongok már csak attól is, hogy ki kell lépni a házból. Még akkor is, ha a szüleimhez megyünk. Általában olyan gyorsan eszem, ahogy csak tudok, majd elnézést kérek, és elhagyom a helyszínt, mielőtt rajtuk töltöm ki minden dühömet. 

- vallotta be a fiatal brit nő, akinek ez a betegség az egész gyerekkorát megkeserítette, de mára már viszonylag megtanulta kezelni a helyzetet.

Mizofóniája ellenére azonban néha-néha kimerészkedik egy-egy étterembe a barátaival. Ebben az esetben két opció létezik számára: ha túl zajos az étkezde, akkor az ismerőseivel inkább a kocsiban ülve, elviteles ételként eszik a kikért finomságokat, vagy egyszerűen fülhallgatót használ bent végig, ahol a saját nyugtató zenéit hallgatja közben - írja a Mirror. 

A teljes cikket a Borsonline oldalán olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!