szülei teljesen elhanyagolták

2021.01.16. 22:05

Sokkoló: fejtetvek miatt halt meg egy kislány

A felelőtlen szülők nem gondolták volna, hogy az évek óta a 12 éves kislányuk hajában szaporodó fejtetvek gyermekük tragikus halálát okozzák majd.

Forrás: Shutterstock

A 12 éves Kaitlyn Yozviak legalább három éve fejtetvekkel küzdött, szülei mégsem foglalkoztak lányuk szörnyű higiéniás állapotával.

A Georgiában élő kislány fején az élősködők végül olyannyira elszaporodtak, hogy már nemcsak végtelenül kellemetlen volt számára a folyamatos csípésük, de súlyos fertőzést is okoztak neki – írja a Bors.

Yozviak 2020 szeptemberében holtan esett össze.

A fejtetű halált is okozhat, ha nem kezelik időben

A boncolás során még a kórboncnok is rosszul lett, amikor meglátta, milyen állapotban volt a kislány a halála előtti időben.

Jelentése szerint a gyermek szívrohamban halt meg, amit a fejtetvek okozta súlyos fertőzés idézett elő, ami szinte minden belső szervét megtámadta.

Elmondta azt is, hogy az ismételt csípések csökkentették a lányka vérében a vasat, ami előbb vérszegénységet okozott, majd infarktushoz vezetett.

A tragédia elkerülhető lett volna, ha a szülők megfelelően gondoskodtak volna gyermekükről, így az ő hanyagságuk miatt veszítette életét a kislány.

A rendőrség a jelentés hallatán azonnal letartóztatta a szülőket: a 37 éves anyát, Mary Katherine Hortont és a 38 éves apát, John Joseph Joey Yozviakot gyermekbántalmazással és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Azt nem tudni, hogy az amerikai lányka járt-e iskolába, vagy magántanuló volt, illetve hogy mikor látta őt orvos utoljára. A felelőtlen szülők szabadlábon védekezhetnek.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!