milyen meglepő!

2021.01.26. 07:21

A vércsoport is befolyásolja, mennyire könnyen kapja el a koronavírust

A koronavírus lefolyásában az is közrejátszhat, milyen a beteg vércsoportja.

Forrás: Shutterstock

Júniusban jelentek meg először széles körben tudományos hírek arról, hogy a vércsoportnak is szerepe lehet abban, hogy ki mekkora eséllyel kapja el a koronavírust, és ha már elkapta, milyen lefolyása lehet a betegségnek. Az első hírek arról szóltak, hogy a 0-ás vércsoport kifejezett előny, míg az A-s vércsoport inkább hátrány lehet a betegséggel szembeni harc szempontjából.

Azóta a különböző országokban végzett kutatásokból kiderül, hogy mely vércsoportú emberek vannak legjobban kitéve a koronavírusnak. Minden kutatás ugyanarra a következtetésre jutott. A legjobb a 0-s vércsoportúak helyzete, ugyanis nekik a legkisebb az esélyük a fertőzésre. Ha mégis elkapják, náluk a betegség is enyhébb lefolyású lehet – írja a Life.hu.

A legjobban az A-s vércsoportúak vannak kitéve a koronavírusnak emeli ki a Budai Egészségközpont Útikalauz Anatómiába című egészségügyi szakblog.

Az Rh-negatív vércsoportba tartozó embereknek 12 százalékkal kisebb az esélyük a Covid19 fertőzésre, így vírusszempontból ez is egy jó vércsoport.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában