érdekes adatok

2020.12.13. 18:05

Kiderült mennyire fertőznek a koronavírusos gyerekek

Egy izlandi kutatás kimutatta, hogy a 15 évnél fiatalabb Covid-betegek fele akkora eséllyel adják tovább a betegséget, mint a felnőttek.

Forrás: Shutterstock

Egy kutatást végzett az izlandi egészségügyi minisztérium és a deCODE genomikával foglalkozó cég arra vonatkozóan, hogyan fertőznek a koronavírusos gyerekek. A tanulmányban azt figyelték meg, mennyire volt jellemző az első hullám alatt a 15 évnél fiatalabb és az idősebb betegek esetében a vírus továbbadása – írja a life.hu.

Kiderült, hogy a gyerekek sokkal kevesebb személyt fertőztek meg, mint a felnőttek. Pontosabban fele akkora volt az ő esetükben a továbbfertőzés aránya

– írta a National Geographic.

Fotó: Shutterstock

„Megfertőződhetnek és tovább is adhatják a koronavírust a gyerekek, de jóval kevésbé gyakori ez az ő esetükben, mint a felnőttek között„ – mondta a deCODE vezérigazgatója, Kári Stefánsson.

Izlandon egyébként egyetlen általános iskolát sem zártak be amióta felütötte a fejét a járvány, csak a középiskolások és az egyetemisták esetében volt online oktatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!