cannes

2019.05.26. 07:00

Egy thriller nyerte az Arany Pálmát

Cannes, 2019. május 25. Pong Dzsun Ho dél-koreai rendezõ ünnepel a fesztivál fõdíjával, az Arany Pálmával a kezében a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén 2019. május 25-én. Dzsun Ho a Parasite címû alkotásával érdemelte ki az elismerést. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Forrás: MTI/ EPA / Guillaume Horcajuelo

Bong Dzsun Ho dél-koreai rendezőnek egy munkanélküli családról forgatott Élősködők című komikus thrillere érdemelte ki szombat este az Alejandro González Inárritu mexikói rendező vezette zsűritől az Arany Pálmát a 72. cannes-i fesztiválon.

Bong Dzsun Ho tízévnyi nemzetközi kitérő után forgatott ismét a hazájában, és ennek eredményeként egy tőle megszokott hangvételű, besorolhatatlan szociális tragikomédiát készített. A dél-koreai rendező nem először választotta a szórakoztató zsáner műfaját, hogy hangsúlyosabban és szimbolikusan tudja megmutatni a szociális viszonyokat egy olyan világban, ahol a társadalmi különbségek igazságtalan módon növekednek.

Az Élősködők egy feszes történetvezetésű és izgalmas thriller formájában egy mély családi drámát mesél el, és mutatja meg a szociális egyenlőtlenségek okozta társadalmi erőszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!