Nagyvilág

2015.01.08. 21:03

CES 2015 - Érdemes 2015-ben laptopot venni

Aki már gondolatban eltemette a laptopokat, mert szerinte csak a táblagép és az okostelefon a menő, azok számára rossz hírünk van. Feltámad a laptop!

Aki már gondolatban eltemette a laptopokat, mert szerinte csak a táblagép és az okostelefon a menő, azok számára rossz hírünk van. Feltámad a laptop!Bár igazán sose halt meg. Tény, hogy az okostelefon és a táblakép nagyon jó találmány, sok mindenre azért nem jó. Ha nem akarunk messzire menni, ezt a cikket is sokszor annyi idő lenne táblagépen bepötyögni. Van most 2in1 megoldás is, vagyis a kütyü táblagépként és laptopként is használható. A CES 2015 kiállításon is bizonyítást nyert, hogy bár már egyre kevesebb dologra használjuk a PC-ket és laptopokat (pl. a játék is teljesen áttevődött a konzolokra), vannak olyan feladatok, amiket csak ezen lehet elvégezni. Az optimalizálással pedig igyekeznek a felhasználók kedvében járni. Az üzleti célra szánt gépek már olyan vékonyak, mint egy táblagép, mégis van hozzá praktikus billentyűzet. A The Verge online magazin szerint a Dell XPS 13 modellre tényleg érdemes odafigyelni.

A kiállításon az egyik prezentációban elhangzott az is, hogy az elmúlt 4 évben 600 millió PC-t nem frissítettek. Ez azt jelenti, hogy nem sikerült olyan áttörő újítást véghezvinni, ami megmozgatta volna a felhasználókat. Ha visszagondolunk a 90-es évekre, szinte évente kellett komplett PC-t cserélni, ha a legújabb játékokkal szerettünk volna játszani. Mivel már nincs akkora szükség a teljesítményre, hiszen ott a játékra optimalizált és elérhető árú Xbox vagy Playstation, nagyobb beruházásokra sem volt szükség. Persze lehet faragni már tized másodpercet a Word vagy a Photoshop betöltődéséből, de az mégsem olyan zavaró, mint amikor a legnagyobb autóverseny közben megfagy a gép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!