Nagyvilág

2013.02.15. 15:35

Partot ért a kigyulladt luxushajó

A Carnival Triumph üdülőhajó napokig hányódott a tengeren, miután tűz ütött ki a fedélzetén. Az utasok napokig tocsogtak a szennylében.

A Carnival Triumph üdülőhajó napokig hányódott a tengeren, miután tűz ütött ki a fedélzetén. Az utasok napokig tocsogtak a szennylében.A vízvezetékrendszer is tönkrement, így a több mint 4 ezer utas éktelen bűzben várta, amíg kimentik őket. Csütörtök este kikötött az alabamai Mobile-ban az az üdülőhajó, mely öt napig hánykolódott a Mexikói-öböl vizein, miután tűz ütött ki a gépteremben. A baleset miatt leálltak az áramfejlesztők, és a lángok tönkretették a hajó vízvezetékrendszerét is, így az utasok napokig kénytelen volt nélkülözni a higiéniás feltéteket. A hajó vontatók segítségével jutott el Mobile-ba.

A hajót üzemeltető társaság az a Carnival Cruise Lines, amely akkor vált világszerte ismertté, amikor egyik hajója, a Costa Concordia tavaly sziklára futott és oldalára borult az olaszországi Giglio szigeténél, a tragédiában 32 ember vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!