Nagyvilág

2013.01.10. 08:25

Több mint ötvenen megsérültek egy New York-i kompbalesetben

Washington, 2013. január 9., szerda (MTI) - Legkevesebb 57-en megsérültek szerdán reggel, amikor egy komp balesetet szenvedett a dél-manhattani révkikötőben. Két sérült állapota válságos, kilencé súlyos.

Washington, 2013. január 9., szerda (MTI) - Legkevesebb 57-en megsérültek szerdán reggel, amikor egy komp balesetet szenvedett a dél-manhattani révkikötőben. Két sérült állapota válságos, kilencé súlyos.A New Jersey állambeli Highlandsből Manhattanbe tartó komp fedélzetén az ötfőnyi személyzet mellett mintegy 340 utas tartózkodott, főként ingázó New York-i munkavállalók. A vízi jármű a reggeli csúcs idején, a tervezett háromnegyed kilences kikötés előtt öt perccel, 10-12 csomós (nagyjából 20 km/órás) sebességgel a dokknak ütközött, aminek következtében a törzsön, a vízvonal felett lék keletkezett.

A hatóságok vizsgálják a baleset okát.

A hajó - egy háromszintes, Seastreak Wall Street nevű komp - a Seastreak vállalat tulajdonában van. Amerikai médiaforrások a cég egyik alkalmazottjára hivatkozva azt közölték, hogy a komp kormányozhatóságával az elmúlt időben gondok voltak.

New Yorkban legutóbb 2010-ben történt jelentősebb kompbaleset: akkor 36 ember szenvedett sérüléseket, amikor egy vízi jármű motorprobléma következtében a Staten Island-i terminálnak ütközött.

Ugyanez a komp, az Andrew J. Barberi 2003 októberében hasonló balesetet szenvedett. Az akkori szerencsétlenségnek 11 halottja és 42 sérültje volt.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!