Nagyvilág

2012.12.18. 08:57

Szíria - Elraboltak két orosz állampolgárt

Moszkva, 2012. december 17., hétfő (MTI) - Elraboltak két, Szíriában dolgozó orosz állampolgárt - erősítette meg hétfőn a damaszkuszi orosz nagykövetség.

Moszkva, 2012. december 17., hétfő (MTI) - Elraboltak két, Szíriában dolgozó orosz állampolgárt - erősítette meg hétfőn a damaszkuszi orosz nagykövetség.Az egy magáncég alkalmazásában álló oroszokat egy olasz állampolgárral együtt a Földközi-tenger partján lévő Latakia város térségében hurcolták el - tájékoztatta a RIA Novosztyi orosz hírügynökséget Szergej Markov sajtóattasé.

A követség a szíriai hatóságokkal együtt intenzíven keresi a Tartúsz-Homsz közötti autóúton elrabolt oroszokat és olasz társukat. Vizsgálják az eset körülményeit. Részleteket a biztonságuk érdekében nem árult el a damaszkuszi orosz nagykövetség diplomatája.

Az olasz Sky TG24 televízió a nap folyamán már hírt adott egy szíriai acélöntöde olasz mérnökének, a 64 éves Mario Belluomónak és két orosz társának néhány nappal ezelőtti elrablásáról. A külföldiek Tartúszból tértek vissza, amikor körülbelül kilencven kilométerre Latakiától feltartóztatták őket az országúton.

Az NTV orosz televízió emlékeztetett arra, hogy harmadik hónapja szíriai fegyveresek, az Abu Dzsandal-csoport fogságában van egy ukrán újságírónő. Anhar Kocsnyeva elrablói Bassár el-Aszad szíriai elnök kémjének tartják a korábban orosz televízióknak dolgozó, arabul kiválóan beszélő fiatal nőt.

Az orosz televízió arról is beszámolt, hogy az iszlám harcosok az interneten közzétett videóüzenetükben azzal fenyegetőztek a múlt héten, hogy kivégzik túszukat, ha nem kapnak érte 50 millió dollár váltságdíjat.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!