Nagyvilág

2012.12.06. 14:20

Negyvenhét év után találkozott szüleivel

Madrid, 2012., december 6., csütörtök (MTI) - Negyvenhét évvel azután találkozott egy spanyol férfi a szüleivel, hogy elragadták anyja karjaiból.

Madrid, 2012., december 6., csütörtök (MTI) - Negyvenhét évvel azután találkozott egy spanyol férfi a szüleivel, hogy elragadták anyja karjaiból.

Quique Olivertet a Franco-diktatúra fosztotta meg vér szerinti szüleitől pusztán azért, mert anyja és apja nem kötöttek házasságot. Nem ő az egyedüli, aki így járt. A diktatúra sok ezer szülőtől vette el gyerekét, mert vagy szemben állt a rendszerrel, vagy úgymond szerelemgyerekként jött a világra.

Olivert azután kezdett vér szerinti szüleinek felkutatásába, hogy meghaltak nevelőszülei, akiket nagyon szeretett. Elmondása szerint boldog gyermekkort köszönhet nekik. A férfi Huelvában él, ott van egy bárja, és segítséget kért a nyomozáshoz az SOS Bebes Robados nevű szervezettől, amely a diktatúra elragadott gyermekeinek ügyét karolja fel.

A férfinak sikerült kideríttetnie, hogy vér szerinti családjától több száz kilométerre került el, ők Bilbaóban élnek. Amikor találkozott velük, anyja - aki 70 éves - élete legnagyobb megdöbbenését érte meg.

"Nagyon megindító volt a találkozás. Elmondta nekem, hogy sohasem hagyott volna el, a karjaiból ragadtak el, és utána soha semmit nem tudott rólam, azt se, hogy élek, vagy halok" - idézte Olivertet a The Daily Telegraph című brit lap.

A férfi apja is él még, ő 75 esztendős, és van egy húga, aki 42 éves.

A vér szerinti kapcsolatot DNS-elemzés is megerősítette.

Olivert más anyákkal is találkozott, akiktől szintén elragadták gyermeküket a diktatúra idején.

"Azt mondták, hogy én vagyok a reménységük. A sorsom megerősítette, hogy érdemes folytatniuk a harcot, hogy találkozhassanak gyerekeikkel" - mondta.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!