Nagyvilág

2012.12.05. 07:43

NATO-ülés - Jóváhagyták a Patriot-rakéták törökországi telepítését

Brüsszel, 2012. december 4., kedd (MTI/dpa) - A NATO-tagállamok külügyminiszterei jóváhagyták kedden Brüsszelben, hogy a szövetség Patriot légvédelmi rakétaütegeket telepítsen Törökország szíriai határvidékére.

Brüsszel, 2012. december 4., kedd (MTI/dpa) - A NATO-tagállamok külügyminiszterei jóváhagyták kedden Brüsszelben, hogy a szövetség Patriot légvédelmi rakétaütegeket telepítsen Törökország szíriai határvidékére.A szövetség ezzel akarja megakadályozni, hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje esetleg török területeket támadjon.

A külügyminiszterek döntése értelmében a Patriot-ütegeket és kiszolgáló személyzetüket Németországnak, Hollandiának és az Egyesült Államoknak néhány héten belül Törökországba kell küldenie. A rakéták számáról és telepítésük helyszínéről egyelőre nem született döntés.

NATO-diplomaták közlése szerint nyilatkozatukban a külügyminiszterek hangsúlyozták, hogy a rakéták kizárólag a szövetségi partner Törökország védelmét szolgálhatják. Nem vethetőek be például egy Szíria feletti repüléstilalmi övezet ellenőrzésére.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!