Nagyvilág

2012.12.21. 10:37

Kertitörpe vigyáz a házra karácsonykor

Egy feltaláló olyan biztonsági kamerával ellátott kertitörpét épített, amely Nagy-Britannia üres házait fogja védeni az ünnepek alatt.

Egy feltaláló olyan biztonsági kamerával ellátott kertitörpét épített, amely Nagy-Britannia üres házait fogja védeni az ünnepek alatt.Ian Burgess kifininomult biztonsági rendszert rejtett el egy kertitörpében, ezáltal segítve azokat az embereket, akik karácsonykor elutaznak otthonról. Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a nagy-britanniai otthonok majdnem fele marad üresen legalább egy éjszakára az ünnepek alatt. 

Burgess Ünnepi kerti őre egy drót nélküli, internetre csatlakoztatott biztonsági kamerát rejt magában, melyet egy éjjel-nappal működő mozgásérzékelővel kötöttek össze. A kamera fényképeket készít, amelyeket a szerkezet azonnal elküld egy korábban megadott email címre vagy mobiltelefonra. 

A ház tulajdonosa távolról is el tudja érni a szerkezetet, be tud jelentkezni a laptopján vagy okostelefonján keresztül, hogy figyelemmel kövesse mi történik otthonában. Burgess korábban saját bőrén tapasztalta, hogy az ember mennyire elveszíti biztonsgáérzetét egy betörés után. 

- Szörnyű élmény, ha kirabolják az otthonodat. Az, hogy betörtek hozzád, és a tudat, hogy valaki ellopta a dolgaidat nagyon feldúlja az embert - nyilatkozta a feltaláló, akit a Confused.com kért fel a szerkezet megépítésére.

- Éppen ezért akartam létrehozni az Ünnepi kerti őröket. Így segíteni tudok megelőzni, hogy a betörés másokkal is megtörténjen. 

Jelenleg a szerkezet még a tesztelés állapotában van, de ha sikeresnek bizonyul, akkor jővőre kereskedelmi forgalomba fog kerülni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!