Nagyvilág

2012.12.29. 13:27

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Az időjárási helyzet Európában

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Az időjárási helyzet EurópábanIzland felett egy hatalmas méretű ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a kontinens nyugati részén okoz borongós, többfelé esős, de enyhe időjárást. Egy másik ciklon figyelhető meg középpontjával a Finn-öböl felett, ezért arrafelé is sok a felhő, és kiterjedten havazik. Ugyanakkor Európa középső és délnyugati részén anticiklon hatására csendes, napos idő a jellemző.

A hőmérséklet csúcsértéke északon, északkeleten fagypont alatt, Közép- és Kelet-Európában kevéssel 0 fok felett alakul. Szárazföldünk nyugati és déli részén azonban továbbra is enyhe az idő, a hőmérséklet a kora délutáni órákra 9, 17 fok közé emelkedik.

A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett anticiklon határozza meg, számottevő légmozgás hiányában a napsütés mellett már tartósan felhős, párás helyek is előfordulnak.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Eleinte derült idő várható, majd az Alföldön felhősödés kezdődik.

Éjszaka egyre többfelé párásság, köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződik - főleg a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben. Vasárnap ezeken a helyeken erősen felhős párás, másutt a köd megszűnése után napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél legfeljebb a Fertő-tó környékén élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet általában -3, -8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1, +3 fok között valószínű.

- ÉM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!