Nagyvilág

2012.12.12. 10:00

Észak-koreai műholdfellövés - A Külügyminisztérium elítéli a rakétakísérletet

Budapest, 2012. december 12., szerda (MTI) - Magyarország Külügyminisztériuma súlyos aggodalmát fejezi ki az Észak-Korea által szerda reggel végrehajtott rakétakísérlet miatt.

Budapest, 2012. december 12., szerda (MTI) - Magyarország Külügyminisztériuma súlyos aggodalmát fejezi ki az Észak-Korea által szerda reggel végrehajtott rakétakísérlet miatt.A tárca szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében rámutat arra: a rakétakísérlet az ország nemzetközi kötelezettségeinek és az ENSZ Biztonsági Tanácsa 1718-as és 1874-es számú határozatainak nyílt megsértése, ezért ezek teljesítésére hívja fel a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot (KNDK).

Magyarország azt is szorgalmazza, hogy a KDNK tartózkodjon azoktól a további destabilizáló lépésektől, amelyek növelnék a feszültséget a régióban - közölte a Külügyminisztérium.

Észak-Korea helyi idő szerint szerda reggel, a nemzetközi közösség figyelmezetésével dacolva, útnak indította műholdat szállító háromfokozatú rakétáját. A kísérlet feltehetően sikeres volt. Utána mély sajnálatának adott hangot az orosz külügyminisztérium; elítélte Phenjan lépését az ENSZ-főtitkár és Washington is.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!