Nagyvilág

2011.03.17. 15:16

Amerikai erőfeszítések a hackertámadások kivédésére

<p>Az amerikai hadsereg fokozott erőfeszítéseket tesz számítógépes hálózatának védelmében - erről Keith Alexander, a Pentagonon belül működő cyber-parancsnokság és a Nemzetbiztonsági Ügynökség vezetője beszélt.</p>

A tábornok a szenátus fegyveres szolgálatokat felügyelő bizottságának szerdai meghallgatásán elmondta, hogy az elmúlt két évben csökkent a virtuális fenyegetettség, de kell még idő ahhoz, hogy a rendszer teljesen áthatolhatatlan legyen.

Az amerikai védelmi minisztérium által 2009-ben létrehozott számítógépes védelmi parancsnokság vezetője szerint az elmúlt években rendkívüli erőfeszítéseket tettek a hálózatok biztonságának megerősítése érdekében. "Ha megnézzük, hogy néhány évvel ezelőtt milyen problémák voltak a hálózatainkkal, akkor hatalmas az előrelépés" - fogalmazott Alexander, elismerve, hogy még mindig van tennivaló.

Az iszlám propaganda interneten keresztüli terjedésével kapcsolatban a tábornok úgy fogalmazott, hogy "tudomása szerint nincs döntés a radikális propaganda megakadályozására", ennek megfelelően az irányítása alatt álló parancsnokság sem kapott erre vonatkozó utasítást. Mint mondta, a szervezet képes lenne blokkolni ennek terjedését, ám erről politikai döntésnek kell születnie előbb.

Az amerikai kormánynak csaknem hétmillió számítógépe van összekapcsolva, a rendszerbe pedig évente több száz hacker próbál betörni.
-  Független HÍrügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!