Nagyvilág

2011.01.24. 18:36

Robbanás a moszkvai Domogyedovo reptéren

<p>A moszkvai hatóságok megerősítették az orosz hírügynökségek jelentését, hogy egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren hétfőn.</p>

MOSZKVAI REPTÉRI MERÉNYLET: Brit és más külföldi áldozatai vannak az öngyilkos robbantásnak
fuggetlen | 2011.01.24 20:33

Az Interfax hírügynökség hétfő esti jelentése szerint brit áldozatai is vannak a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos robbantásnak.
 


MOSZKVAI MERÉNYLET: A titkosszolgálatot állítólag előre figyelmeztették - már 35 halott
fuggetlen | 2011.01.24 18:23

Név nélkül nyilatkozó biztonsági forrásokra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség hétfőn közölte: az orosz biztonsági szolgálat figyelmeztetést kapott, hogy valamelyik moszkvai repülőtéren terrortámadás lesz.


17:49: Alaposan azt gyanítják, hogy észak-kaukázusi volt az elkövető. A legfrissebb adatok szerint 31 (szemtanúk szerint 70) halálos áldozat, és további 130 sérült van. A robbanás az érkezési oldalon várakozók között tört ki. Egész Oroszország területén különleges biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a reptereken. A robbantást egy öngyilkos merénylő követte el, de legkevesebb további ketten közreműködtek az előkészületekben. Ez a TSZN ukrán televíziós híradóműsor legfrissebb híre.

Egy szemtanú videójának megtekintéséhez kattintson a képre:


MOSZKVAI MERÉNYLET - Medvegyev nem megy Davosba
fuggetlen | 2011.01.24 17:13

A budapesti külügyminisztérium tájékoztatása szerint a moszkvai hatóságok egyelőre nem értesítették a magyar nagykövetséget, hogy lennének magyar áldozatok, illetve sebesültek a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt öngyilkos robbantásban.


MOSZKVAI MERÉNYLET - Rendkívüli biztonsági intézkedések
fuggetlen | 2011.01.24 16:38

A moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt hétfői öngyilkos robbantás után rendkívüli intézkedéseket vezetett be a rendőrség az orosz fővárosban.


 

MOSZKVAI MERÉNYLET - Nem valószínű, hogy van magyar áldozat
fuggetlen | 2011.01.24 16:33

Nem valószínű, hogy van magyar érintettje a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren történt merényletnek, de csak azután lehet majd biztosat tudni, ha erről hivatalos értesítés érkezik a az ottani hatóságoktól.


16:09:  Több mint 30 halott és 130 sebesült

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség legfrissebb jelentése szerint több mint 30-an meghaltak és 130-an megsebesültek a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren hétfőn, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. A hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, hogy egyértelműen terrortámadás történt.

Az első híradások egyikének megtekintéséhez kattintson a képre:

15:12: Az Interfax hírügynökség értesülései szerint a terrorakcióban több mint tízen haltak meg.

A hatóságok azt közölték, hogy a robbantásnak 20 áldozata van, egyelőre nem tudni, hogy ez a szám a halottakra vonatkozik-e vagy a sebesültek is benne vannak. Az Interfax a halottak mellett 20 sebesültről írt.

A nyomozóhatóság közlése szerint a robbanás az érkezési csarnokban történt. Tatjána Morozova, a hatóság egyik munkatársa azt mondta, hogy a merénylő a csomagkiadónál robbantotta fel magát. Az Interfax röviddel később viszont azt közölte, hogy a terrorakció az indulási oldalon történt.

- Független Hírügynökség/ MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!