Nagyvilág

2011.01.24. 20:33

MOSZKVAI REPTÉRI MERÉNYLET: Brit és más külföldi áldozatai vannak az öngyilkos robbantásnak

<p>Az Interfax hírügynökség hétfő esti jelentése szerint brit áldozatai is vannak a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos robbantásnak.</p>

Az orosz hírügynökség közlése szerint a briteken kívül más külföldiek is lehetnek a 35 halálos áldozat, valamint a több mint 130 sebesült között. A sebesültek közül többen válságos állapotban vannak.

Egyelőre nem tudni, hány brit halt meg és sebesült meg. A brit külügyminiszter azt mondta hétfőn, hogy hivatala állandó kapcsolatban van a moszkvai hatóságokkal. Az már korábban kiderült, hogy két gép érkezett Domogyedovóra Nagy-Britanniából röviddel a robbanás előtt.

A British Airways bejelentése szerint egyik gépe - fedélzetén 165 utassal - 45 perccel a merénylet előtt landolt. A légitársaság közlése szerint egy másik gépe a landolás előtt visszafordult, miután értesült a robbanásról. A másik Domogyedovón leszálló brit gép a szigetországi székhelyű BMI légitársaságé. Azon a gépen 97 utas volt.

Az orosz egészségügyi hatóságok hétfőn este azt közölték, hogy a sebesültek között van olasz és a francia állampolgár is. A moszkvai szlovák nagykövetség pedig azt jelentette be, hogy az egyik sebesült a neves szlovák színésznő, Zuzana Fialova. Állapotáról azonban még nincs hír.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!