Nagyvilág

2011.01.14. 08:47

Eltemették a tusconi mészárlás gyermek áldozatát

<p>Eltemették a szombati tusconi lövöldözés legfiatalabb áldozatát csütörtökön az Egyesült Államokban. A kislány 2001. szeptember 11-én született: "Egy tragédia idején kezdte az életét, amely egy tragédiával végződött" - mondta róla apja.</p>

A 9 éves Christina Taylor Green egyike annak a hat embernek, akit Jared Lee Loughner sebesített meg halálosan az arizónai demokrata képviselő elleni merényletkor szombaton. Százak álltak sorfalat az utcákon, amikor a St. Elizabeth Ann Seton katolikus templomba vitték a koporsót a szertartásra.

A New York-i tűzoltók elküldték a World Trade Center romjai közt 2001. szeptember 11-én talált amerikai zászlót. Ezzel kívántak tisztelegni a kislány előtt, aki a tragikus napon született. A temetésen a hozzátartozókon és barátokon kívül ott voltak Christina osztálytársai is. A fiúk baseballmezben érkeztek, mert a gyermek nagy rajongója volt a sportágnak, ugyanakkor nagyapja a korábbi profi játékos Dallas Green volt. Nagyon szép szertartás volt, az apja csodálatos volt, gyönyörű szavakkal emlékezett - mondta a temetés egyik meghívottja az AFP hírügynökségnek.

Közben a támadás első számú célpontja, Gabreille Giffords demokrata képviselő állapota tovább javult. Orvosai elmondása szerint 15 percre magához tért, és amikor kérték, megmozdította lábait és karjait. A politikust a fejen találta a támadó, ezért még a lövöldözés után meg kellett műteni, hogy eltávolítsák a csontszilánkokat az agyából.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!