Nagyvilág

2010.12.06. 18:52

Rémületet keltett Isten szeme

<p>Ijesztően gyönyörű 5-10 mérföldes szuper-cellás vihar tombolt.</p>

A látvány a Függetlenség Napja, vagy a 2012 című filmek képvilágát idézi, de amit látunk, az tényleg a valóság és tökéletesen kiérdemelte a becenevét, ami "Isten szeme", de "Anyahajónak" is nevezik. A lenyűgöző természeti látványról még júliusban készített képeket Sean R. Heavey a Glasgowban (Montana) élő viharvadász villanyszerelő. A férfi több mint 2 órán át, napnyugtáig fényképezte a félelmetes vihart a 85 km/órás szélben és nagyjából 400 képkockát készített. A legjobbakat most bemutatta, ugyanis a hét éve fotózó férfi főművét felterjesztették egy tekintélyes, National Geographic által odaítélt díjra.

Sean R. Heavey elmondta: azért adta az Isten szeme nevet a képsornak, mert úgy érezte, ha pontosan a vihar közepén állt volna és felnéz, akkor egyenesen az Isten szemébe nézett volna.

Nézze meg  a lenyűgöző képeket >>>>

Bárhogy is, ezeknél a képeknél szebb viharfelvételeket még nem láttunk. Sean R. Hevey kifejezetten a napnyugta alatt készített felvételekre büszke, amikor csodálatos színek festették át az eget és a szupercellát.
- MON -


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!