Nagyvilág

2010.12.01. 16:48

Rendkívüli hideg Lengyelországban - eddig nyolc halott

<p>Lengyelországban nyolc, a szomszédos Litvániában két ember halt meg az elmúlt 24 órában - közölte szerdán az AFP a helyi hatóságokra hivatkozva. A lengyel média közben azt jelentette, hogy a kelet-lengyelországi Bialystokban szerdára virradóan mínusz 22 fokot mértek.</p>

A lengyel rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az áldozatok 33 és 72 év közöttiek, és a legtöbbjük alkohol hatása alatt fagyott meg. A litván hatóságok közlése szerint a balti országban eddig ketten haltak meg a hidegben, egy hajléktalan férfi és egy szintén hajléktalan asszony.

A kemény tél erős havazást is hozott Lengyelországba, ahol a hét elején számos járatot kellett törölni a repülőtereken, és a közúti és a vasúti közlekedésben nagy fennakadások voltak. A lengyel igazságügyi miniszter szerdai közlése szerint a hó és a jég eltakarítására háromezer rabot mozgósítottak országszerte.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!