Nagyvilág

2010.12.03. 18:39

Már 60 halottja van az európai télnek

<p>Legkevesebb 60 halálos áldozata van eddig a kemény télnek Európában - közölte pénteken az AFP. A legtöbben Lengyelországban vesztették életüket, ott már 30-nál többen haltak meg, a többségük hajléktalan.</p>

Lengyelországban helyenként mínusz 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet, de rendszeressé vált országszerte a mínusz 15 fok éjszakánként.

A helyi hatóságok által közölt adatok szerint Közép-Európa országaiban a lengyelországi áldozatokkal együtt 45-re emelkedett a korai hideg halottainak száma az elmúlt 24 órában. 11 halottja van eddig a télnek Oroszországban, ahol mértek már mínusz 25 fokot is, Moszkvában. Három ember Franciaországban, egy pedig Németország halt meg.

Nagy hidegek vannak Skóciában is, Braemar-ban mínusz 20 fokhoz közeli hőmérséklet volt péntekre virradóra. A hó is komoly gondokat okoz, akárcsak Nagy-Britannia más térségeiben. Glasgow repterén tömegesek a járattörlések, késések. Hasonló a helyzet a londoni Heathrow-n, a londoni Gatwick viszont kétnapi leállás után megnyílt pénteken, ennek ellenére a fagyok miatt rendszeresek a késések, és számos járatot kell törölni.

A vonatközlekedésben is jelentős fennakadások vannak. A brit szigetek és a kontinens közötti tengeralatti vonatközlekedést lebonyolító Eurostar azt közölte, hogy módosítania kellett a menetrendet az időjárás miatt, és a London-Párizs útvonalon több mint egy tucat járatot töröltek. A társaság közlése szerint késések, járattörlések várhatók a hétvégén is.
- Független Hírügyünökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!