Nagyvilág

2010.10.11. 18:36

A tó, ami elnyelte a felszíni világot

<p>A csodás alpesi tóban lévő világ úgy néz ki, mintha a felszínen lenne. Fák, fű, pad... És tulajdonképpen ez tényleg felszíni világ, de csak az év egyik felében. Elképesztő.</p>

Stájerország csodálatos türkizszínű tava a Grüner see az a tó, ami úgy néz ki, mint ha nem is a víz alatt lennénk. A búvárok "útjuk során" különböző építményekkel, hidakkal, fűvel és a fák között cikázó halakkal találkozhatnak, s ha netalán elfáradnának, megpihenhetnek egy kis padon.

Hogy mindez hogyan lehetséges? A válasz egyszerű: ez a terület az év egyik felében ténylegesen szárazföldi, a másik felében pedig víz alá kerül. A hófödte Hochschwab lábánál elterülő völgy késő ősztől kora tavaszig kedvelt kirándulóhely, akkor a tó mérete jelentősen kisebb, mint a nyári hónapokban, amikor a hegyekben megolvadó hó felölti a tavat, ami magába nyeli a felszín egy részét.

Nézze meg a képeket >>>

 A víz július végéig a búvárok mekkája, majd a víz elkezd visszahúzódni, hogy visszadja az elfoglalt területet, és nyár elején az egész kezdődik előröl.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!