Nagyvilág

2010.10.31. 11:50

18-ra emelkedett az indiai kompbaleset áldozatainak száma

<p>Az indiai tengerészet hajói és a halászok vasárnap is keresték a túlélőit annak a szombati balesetnek, amelyben egy túlzsúfolt komp süllyedt el az ország keleti részén. A szerencsétlenségben legkevesebb 18-an vesztették életüket, de hetven embert még mindig keresnek abban a sebes sodrású folyóban, ahol a hajó elmerült.</p>

Sudarbans mangrove erdőben található folyón 150 emberrel a fedélzetén indult útnak a 60 férőhelyes komp. A szerencsétlenül jártak muzulmán zarándokok voltak, akik egy vallási eseményről tértek haza. Bár a hatóságok már helikopterrel, légpárnás hajókkal is keresik a túlélőket, az áldozatok rokonai szerint a mentés túl lassan halad. Eddig 60 embert sikerült kimenteni, és 15 nő illetve három gyermek - köztük egy egy éves kislány - holttestét találták meg.

Indiában gyakoriak az ilyen balesetek, mert nem tartják be a biztonsági előírásokat. Hasonló tragédia történt ugyanebben a folyóban szeptemberben is, akkor két tucat ember vesztette életét.

- Független Hírügynökség -


Már húsz halott az indiai kompbalesetben

fuggetlen | 2010.10.31 14:40
Az indiai mentőalakulatok már húsz holttestet emeltek ki vasárnap abból a folyóból, ahol elsüllyedt egy muzulmán zarándokokat szállító túlzsúfolt komp - közölte az indiai rendőrség. Az indiai haditengerészet hajói még nagyjából hatvan eltűntet keresnek a erős sodrású folyóban, halászok segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!