Nagyvilág

2010.09.20. 14:59

Női öngyilkos merénylők terrortámadásaitól tartanak Párizsban - francia belügyminiszter

<p>Muzulmán szélsőségesek közelgő terrortámadásaira felkészülve a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket vezették be Franciaországban a múlt héten - jelentették be hétfőn a francia hatóságok.</p>

A belügyminisztérium egyik, nevének elhallgatását kérő munkatársa szerint állítólag nők készülnek öngyilkos merényletekre Párizsban.

A tervezett, közelgő terrortámadások hírét a francia belügyminiszter, Brice Hortefeux is megerősítette az AFP-nek. A francia hírügynökségnek nyilatkozva a tárcavezető azt mondta: "A fenyegetés valódi, ezért fokoztuk az éberségünket". A belügyminisztérium egyik nem megnevezett munkatársa szerint egy szövetséges külföldi ország titkosszolgálatának információja arra utal, hogy a "közelgő" terrortámadásokat az al-Kaida egyik észak-afrikai csoportja, az Iszlamista Maghreb (AQIM) nevű szervezet tagjai tervezik.

A francia belügyminisztériumból kiszivárgott információk szerint: "A fenyegetés a közlekedési eszközöket érinti". A hírt a belügyminisztérium hivatalosan cáfolta, azt állítva, hogy "a támadás célpontjait nem határozták meg" a fenyegetésben - amelyet a múlt csütörtökön kaptak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!