Nagyvilág

2010.07.02. 13:30

Már csak pénzért olvasható a Times internetes kiadása

<p>Péntektől fizetni kell a patinás brit konzervatív napilap, a The Times internetes kiadásáért. Az olvasók napi egy fontért (nem egész 350 forint) juthatnak az információkhoz.</p>

A heti "olvasójegy" két fontba kerül. A megadott jelszóval 24 óráig lehet a lap internetes kiadását böngészni. Ez az első eset Nagy-Britanniában, hogy egy nem szakosodott napilap webes kiadásáért fizetni kell. A Times Rupert Murdoch médiamágnásé. Murdoch tavaly jelentette be, hogy a portfóliójába tartozó internetes kiadványokért pénzt kér. A napilapok piaca világszerte szűkült, több újságnak be is kellett zárnia.

Jelenleg a Financial Times és a Wall Street Journal gazdasági lapok on-line tartalmaiért kell fizetni. A New York Times pedig idén januárban jelentette be, hogy jövő év elejétől szintén csak pénzért lesznek olvashatóak a cikkek a honlapjukon.

Szakértők nem egyöntetűen lelkesednek a fizetős netes újságokért. Van, aki szerint új korszak kezdődött el, és a fizetőssé tett lapok olvasói minőségi cikkeket kapnak. Mások arra figyelmeztetnek, hogy a pénzért mért on-line újságok csak akkor lehetnek sikeresek, ha az azokban szereplő információk valóban exkluzívak és máshonnan nem lehet hozzájuk férni. Illetve, ha olyan plusz szolgáltatásokat kapnak az előfizetők, amelyeket a lap nyomtatott változata nem tud biztosítani.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!