Nagyvilág

2010.04.14. 19:26

Megmérgezték a folyót az afrikai halászok - tucatnyi halott

<p>Halászok által megmérgezett halak okozták 12 ember halálát a nyugat-afrikai Sierra Leonéban.</p>

A mérgezés az ország déli részén található Sulima városában történt. A helyi hatóságok szerdai közleménye szerint a halászok mérgezõ növényekkel szennyezték a folyót, hogy könnyebben kifoghassák a halakat.

Sulima polgármestere szerint a halmérgezés miatt 3 ezer ember menekült el a településükrõl a környezõ falvakba. "A halászok különbözõ mérgezõ növényeket mártanak a folyóba, hogy ezek hatásaként könnyebben kifoghassák a halakat. Akik ettek ezekbõl halakból, folyamatosan hánynak, és állandó hasmenésük van" - mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy ideiglenesen betiltották a halászatot.

A hatóságok szerint csaknem 100 embert kezelnek mérgezéses tünetekkel a kórházakban. A mérgezett halak miatt már legkevesebb 12-en haltak meg, köztük két öt éven aluli gyerek is. Az orvosok szerint a halálos áldozatok 72 órán belül haltak meg, azt követõen, hogy ettek a mérgezett halakból.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!