Nagyvilág

2010.04.14. 15:49

Képek! Modern barlanglakók

<p>Ahogy a mellékelt fotók is mutatják, barlangban is lehet kényelmesen élni.</p>

A Missouri állambeli Festusban lévő otthon tulajdonképpen egy barlag. Az erdő alatt meghúzódó homokkőbányában álló barlang belseje a fantasztikus átalakítások után 1400 négyzetméteres otthonná vált: három kisebb barlangra osztva, hatalmas konyhával és gigantikus terekkel.
Az első kisbarlang rejti az emeleten a három hálószobát, a földszinten itt található az étkező és a nappali, középtájon található a közösségi tér, hátul pedig megmaradt a remek akusztikájú, óriási koncertterem, ahol a 70-es években még Ike és Tina Turner is adtak koncertet – a tulajdonos házaspár gyerekei ezt a teret használják biciklizésre és gördeszkázásra.

Nézze meg képeken a barlangotthont! >>>

Maga a barlang egy 3 hektáros területen áll, melyen 3 forrás és 14 vízesés is található. Az egyébként igen hűvös házat geotermikus forrás és napenergia fűti, így rendkívüli méretei ellenére a barlangotthon energiaköltsége nem nagyobb, mint egy normál nagyságú házé. Kényelmetlenséget legfeljebb az jelent, hogy a források és patakok miatt állandóan párátlanítani kell a házat, illetve hogy a lehulló homok miatt sokfelé ponyvát és ernyőt kell kifeszíteni a fejük fölé.
Forrás: www.lakaskultura.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!