Nagyvilág

2010.03.29. 18:39

A "kaleidoszkóp szemű" lány

<p>A 19 éves Danielle másképpen látja a világot, mint mi. A világon mindössze 20 ember szenved ebben a különös betegségben...</p>

Danielle Burton (19) egészen különös betegségben szenved, ami nagyban meghatározza miként látja szemével a világot. Amit ő lát az a valóságnak egy színesebb, mégis homályosabb változata, talán ahhoz hasonlítható leginkább mint mikor egy kaleidoszkópóba nézünk. A kép mozaikosabb és mintha hatalmas színes hópelyhek hullanának alá. Betegsége a Persistent Migraine Aura, amiben összesen 20 ember szenved a világon, legalábbis ennyi ismertté vált esetről tudnak az orvosok.

A Daily Mail beszámolója szerint a lány tökéletesen látott, egészen a 19. születésnapja előtti napokig. Akkor ugyanis elvesztette rendes látását, és minden nagyon színesen-homályosan kezdett látni.
Az orvosok feltételezése szerint a lány látása az örökös migrén okozta szemidegi károsodás váltotta ki. Danielle most speciális gyógykezelésen vesz részt, s bízik benne, hogy visszanyeri látását, ami a 6 hónappal ezelőtt történt eset óta egyszer, egyetlen órára sikerült már.

Így látjuk mi a világot - fotó >>>
És így látja Danielle - fotó >>>

"19 évig tökéletesen láttam, s még csak nem is gondoltam arra, hogy milyen értékes a szemem világa. Nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet velem, hiszen a családomban mindenki makkegészséges. A legrosszabb, hogy akkor is látom a színes felhőket, ha lecsukom a szemem" - nyilatkozta a brit lány.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!