Nagyvilág

2008.10.26. 08:46

A pekingi családok egynegyedében ették a melaminos tejtermékeket

<p>A pekingi családok majdnem egynegyedében adtak a gyerekeknek a melaminnal szennyezett tejtermékekből - jelentette vasárnap a kínai állami média.</p>

A hivatalos adatok szerint eddig 53 ezer gyerek betegedett meg a vesekövet okozó vegyi anyaggal szennyezett termékektől, és négy kisgyerek halt meg.
A Beijing News című állami lap cikke szerint a kínai fővárosban élő családok majdnem egynegyede állította, hogy gyerekeiket a szennyezett, és a botrány kirobbanása óta a boltok polcairól levett tejtermékekkel etették. Az újság információi szerint a pekingi kórházakban majdnem 3500 gyereket kezeltek vesekővel, és több mint kétszázezer gyereket vizsgáltak meg.

A főleg a műanyag- és ragasztógyártásban használt melamint azért adták tejporokhoz, és egyéb tejtermékekhez, hogy azok fehérjében dúsnak tűnjenek. A vegyi anyag azonban nagy mennyiségben fogyasztva vesekövet okoz. A szennyezett termékek a hivatalos adatok szerint négy kisgyerek halálát okozták Kínában, és 53 ezren betegedtek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!