Nagyvilág

2008.07.19. 14:34

Pedofil pravoszláv papot ítéltek el Ukrajnában

<p>Szumi – Kiskorú fiúkkal való fajtalankodásért ítéltek börtönbüntetésre egy 53 éves papot, aki Szumi megye Rudnev községében teljesített szolgálatot.</p>

A Szumi Megyei Rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a papot a gyerekek szüleinekfeljelentése alapján vették őrizetbe még ez év februárjában.
A megyei ügyészség és a rendőrségnyomozása alapján kiderült, hogy a pap sorozatosan fajtalankodott kiskorúakkal. A cselekmény sértettjei között a feljelentő szülőkgyermekein kívül a saját kiskorú fiai is szerepeltek.

A gyerekek annak idején azért keresték fel otthonában a papot, hogy a számítógépén játszhassanak, ám a pópa ezeket az alkalmakat a saját ferde hajlamainak kielégítésére is felhasználta. Kezdetben pornográf tartalmú oldalakat mutogatott a gyerekeknek, majd a látottakat az életben is – úgymond – kipróbáltatta velük.

A történet a sértett gyerekek elmondása szerint hat éve kezdődött, de a srácok csak néhány hónapja számoltak be minderről a szüleiknek, akik azonnal feljelentést tettek.

Az atya kezdetben természetesen mindent tagadott, ám miután a nyomozás során kiderült, hogy még papi szolgálatának megkezdése előtt, civilként is ült már hasonló cselekmények miatt börtönben, mindent bevallott, s a fellebbezés lehetőségétől is elállt.
– Palkó István –

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!