Nagyvilág

2007.11.18. 10:59

Kínában betiltottak tíz szépségápolási terméket

<p>Kína - Kína feketelistára tett tíz kozmetikumot, köztük szépségápolási termékeket, mert olyan anyagot tartalmaznak, amelyet kutyáknál használnak fülfertőzések kikúrálására.</p>

A szépségápolóként árusított folyadékokat és maszkokat a dél-kínai Kanton tartomány két cégénél gyártották. A kínai hírügynökség által a "bőr ópiumának" titulált kémiai anyag - amelyet állatgyógyászatban használnak - kezdetben szemmel láthatóan jót tesz a bőrnek, később azonban lerontja azt: elvékonyítja és sötét tónust ad neki.

A Kínában gyártott termékek minőségére az egész világ figyelt az elmúlt hónapokban, miután visszarendeltek a boltokból számos kínai árut, az állateledeltől a gyermekjátékokig.

A kínaiak régóta áldozatai a gyártók nemtörődömségének, akik gyakran a termék biztonságán spórolnak, remélve, hogy a hiányos ellenőrzések révén megúszhatják a felelősségrevonást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!