Nagyvilág

2007.11.18. 21:48

Iskolai ámokfutást akadályoztak meg Kölnben

<p>Köln - Iskolai vérfürdőt sikerült megakadályozni Kölnben, jelentette be vasárnap este a helyi rendőrség. A szűkszavú közlemény szerint az ámokfutást kedden, a tavaly novemberi, emsdetteni gimnáziumi merénylet évfordulóján akarta elkövetni egy 17 és egy 18 éves diák.</p>

Leleplezésük után a 17 éves fiú egy villamos elé ugrott - még pénteken -, amely halálra gázolta. A másik fiút a rendőrség őrizetbe vette.

A kölni Georg Büchner Gimnáziumban arra lettek figyelmesek nemrég a diákok, hogy egyik társuk a tavalyi iskolai vérfürdőről tölt le képeket az internetről. Akkor, az emsdetteni Columbine Főiskolán egy volt diák rendezett ámokfutást, amelyben összesen 37 ember sérült meg.

A héten gyanússá vált, 17 éves fiút az iskola igazgatója és a rendőrség meghallgatta, majd elengedte. A fiú hazafelé menet lett öngyilkos. Társánál házkutatást tartottak és különféle fegyvereket "és más, gyilkolásra alkalmas eszközöket" találtak. A 18 éves diák aztán beismerte, hogy mire készültek.

A rendőrségi közlemény szerint a fiú "iskolai és családi problémákkal" próbálta indokolni azt, hogy miért akarták ilyen szörnyű bűntettel magukra irányítani a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!