Nagyvilág

2007.11.23. 18:39

Húsz férfival zárták össze a tinédzser lányt a brazil fogdában

<p>Több mint 20 férfi mellé zártak hetekre egy rendőrségi fogdában egy 15 éves lányt Braziliában Pará államban.</p>

A tinédzser csaknem egy hónapig volt összezárva a férfiakkal, akik szinte valamennyien többször megerőszakolták. Az állam kormányzónője eljárást indított és szigorú büntetést ígér. Az államban nem ez az első hasonló eset.

A 15 éves lány szörnyű helyzetére egy ismeretlen telefonáló hívta fel a kormányzóság és az egyik jogvédő szervezet figyelmét. Mint kiderült, a rendőrség négy hét alatt még csak vádat sem emeltetett a lány ellen, sőt, a hanyagul kezelt iratokból azt sem lehetett már megállapítani, hogy pontosan miért is tartóztatták le.

A rendkívül szegény családból származó lányt egyszerűen összezárták az őrizetbe vett férfiakkal, akik az első naptól kezdve erőszakoskodtak vele. A fogdában többször is cserélődtek az őrizetesek, szinte mindenki kihasználta a lányt. Volt, hogy húszan, máskor 34-en voltak a zárkában.

Az állam kormányzónője azt ígérte, hogy "fejek fognak hullani" a szigorú vizsgálat után. A lány családja fél a bűnözőktől, ezért nem hajlandó nyilatkozni. A lány viszont azt mondta: neki már úgyis mindegy, ő felismeri az őt letartóztató és a férfiakhoz záró rendőröket is, meg az őt megerőszakolókat is, és hajlandó vallomást tenni.

Az eset óriási felháborodást keltett Brazíliában, különösen azért, mert ez már nem az első ilyen eset. Nemrég egy 23 éves nőt zártak össze 70 férfival, szintén csaknem egy hónapig, szintén Pará államban, és a férfiak vele is erőszakoskodtak.

Kapcsolódó anyagok:

  • Hétköznapi erőszak
  • Hétköznapi erőszak II.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!