A futsal szerelmese

<p>Beszélgetés Szőke Zsuzsannával, a Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz NB I-es női futsal csapatának játékosával.</p>

A Tolna-Mözs csapata ellen voltak helyzeteid, nem is egy. Felelevenítenéd őket?
Talán 3 gólt lőhettem volna, az egyiknél lekéstem a beadásról, a másiknál belerúgtam a kivetődő kapusba. A harmadik lehetőségnél pedig a visszaérkező védő tisztázott. Helyzeteimet nem tudtam kihasználni, remélem a jövőben jobban fog menni a góllövés.

A következő ellenfél a bajnokságban a Galaxis lesz, méghozzá idegenben. Mit vársz attól a mérkőzéstől?
Természetesen győzelmet várok, úgy gondolom csapatunk jó formában van, edzéseken is megpróbáljuk a maximumot nyújtani, mindenki odateszi magát. Remélem a Galaxis elleni mérkőzésen felszabadultan és jól fogunk játszani ebben az esetben a győzelmünk nem maradhat el. A kiskunfélegyházi fiaskó véleményem szerint csak egy botlás volt, bár úgy gondolom, hogy hajnal 3 órai keléssel nem várható tőlünk jó teljesítmény. Én részemről nem is értem, hogy NB I-es bajnokságban miként fordulhat ilyen irreális kezdési időpont. 

Felidéznéd a Salgótarjánban szerzett gólodat?
A pálya közepén elhalásztam a labdát, az oldalvonal mellett végig vezettem és kapura rúgtam a hosszú sarkot céloztam, amiből gól született. Az én gólommal szereztünk vezetést idegenben. Úgy gondolom ezen a mérkőzésen igazán jó periódusaink is voltak és többnyire jól játszottunk.

Lassan véget ér a fél szezon, majd következik a második etap a tavaszi szezon. Mit vársz a tavasztól?
Remélem sikerül megtartani a jelenlegi helyezésünket, vagy esetleg feljebb jutni. Ha a hozzállásunk változatlan marad akkor véleményem szerint a tavaszi 2. hely sem élérhetetlen a számunkra. Bízom benne, hogy megvalósul. (Amennyiben a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen dec. 12-én a Vénusz legyőzi a Galaxist 2. helyen zárja az őszi szezont szerk.)

Mióta focizol?Mért pont ezt a sportágat választottad?
Szervezett keretek között 13 éves korom óta focizom. A kezdetektől 4 évig MVSC utánpótlás majd felnőtt csapatában. A csapat felbomlása után futsalozok. Kézilabdáztam és úsztam is, de ez tetszett a legjobban. Örülök, hogy Miskolcon van erre lehetőségünk, mivel nem csak én hanem a csapattársaim közül is többen ezért is maradtunk Miskolcon és nem mentünk más városba.
- Ráski Gergő -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!