Miskolc hírei

2011.05.16. 16:14

Maradj Miskolcon: a Földesben

<p>Miskolc - Miskolcon is lehet karriert csinálni - ez volt az üzenete a beszélgetésnek.</p>

A nemrégiben alapított Marad Miskolcon alapítvány fő célja, hogy olyan irányba terelje a városfejlesztést, és minden társadalmi és anyagi erőforrás felhasználását, hogy eredményeképpen a képzett fiatalok, saját és nem kényszerdöntésük eredményeként a városban maradjanak. Az alapítvány egyik alapítója Vinnai Balázs találkozott egy beszélgetés erejéig a Földes Ferenc Gimnázium diákjaival - egy sorozat részeként, amelyben részint az alaptók, részint a felkért külső előadók talákoznak diákokkal elbeszélgetve a Miskolcon maradás feltételeiről, a fiatalok által itt megélt világról.

Vinnai Balázs a miskolci székhelyű IND Group alapítójaként és vezetőjeként főként arról beszélt, hogyan alapították meg földesista és más diáktársaikkal a mára már nemzetközi méretű, európai rangú céggé vált IND-t, és miért is van a cég a mai napig Miskolcon, holott az üzleti kapcsolatai behálózzák a világot. Az IND informatikai fejlesztő cég, ezen belül is banki informatikával foglalkozik - de azonnal megvolt a közös nevező, hiszen a fejlesztések jelentős része a mobiltelefonokat, pontosabban azok használóit célozza. Ez a cég arra is jó példa, hogy vannak iparágak például az informatikai amelyben akkor is lehet alkotó módon külföldi kollégákkal és cégekkel együtt dolgozni, ha valaki ki sem mozdul Miskolcról. Az IND-nek Miskolcon több alkalmazottja van, mint Budapesten vagy másutt a világban és itt működik a fejlesztő részlege is.

A fiatalok elmondták, hogy nagyon fontos lenne számukra hogy a város figyeljen az igényeikre. Több ösztöndíj kellene, vagy legalább kis munkák, amellyel egy diák zsebpénzt tud keresni. Fontos lenne egy vagy több hely a városban, ahol a bejáró diákok a kieső idejüket el tudnák értelmesen tölteni, és persze az is, ha bejönnek este színházba vagy moziba haza is tudjanak jutni valahogyan…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!