Magyarország

2018.11.16. 14:45

A médiatanács összesen 135 milliót ítélt meg animációs filmek, illetve rádióműsorok elkészítésére

Budapest - A médiatanács összesen több mint 135 millió forinttal támogatja animációs filmek és rádióműsorok elkészítését - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

Budapest - A médiatanács összesen több mint 135 millió forinttal támogatja animációs filmek és rádióműsorok elkészítését - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

A médiatanács 61,1 millió forinttal járul hozzá nyolc animációs sorozatepizód és egy önálló animációs alkotás elkészítéséhez a Magyar Média Mecenatúra Program Macskássy Gyula-pályázatának idei második fordulójában. Daniel Gray Bújócska címmel készíthet önálló filmet a "modern elkülönülésről", a sorozattámogatások keretében pedig francia időutazásra hívja majd a kicsiket Rófusz Ferenc a Hoppi mesék című szériában, a rosszcsont kiskutyus, Csupipupi pedig bolhabarátaival kerül kalamajkába Lehotay Zoltán rendezésében - tudatta a kommunikációs igazgatóság közleményben.

Új rész készül Cipelő cicák sorozathoz, amelyben zoknifát növesztenek a játszótéren (rendező: Bárdos Csaba), a morbid humorú Draco, a borzasztó szériának ügyetlen főhőse pedig jégszoborrá váló tanárait és diáktársait igyekszik majd megmenteni a támogatást nyert epizódban; rendező Kelen Bálint. Folytatódik a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek is, amelyben Janó az elátkozott Bagoly király segítségére kel, a rendező Miklósy Zoltán. A Szupermalac és Űrpatkány új része Máli Csaba rendezésében a Tükörbolygóra repíti el a kicsiket, Heim István sorozatának bővítésében pedig Detti és Drót egy vadlóménes segítségére siet. Egy új sorozat, a FUNiverzum űrkutatással és fizikával kapcsolatos kérdéseket boncolgat, az első rész rendezője Hermán Árpád lesz.

Tóth Zsolt Marcell A Duna rejtett kincsei címmel készülő ismeretterjesztő filmjéhez kapott 1,35 millió forintos támogatást a mecenatúraprogram Escher Károly-pályázatán. Az idén rekordalacsony vízállású Dunáról, az így láthatóvá vált régészeti leletekről és a megváltozott vízi élővilágról, vízmozgásokról készülhetnek egyedülálló felvételek a támogatásnak köszönhetően.

A mecenatúraprogram helyi és körzeti rádiók számára kiírt szolgáltató és tematikus magazinműsorok, illetve hírműsorok készítését támogató pályázatának idei harmadik fordulójában összesen 75,3 millió forintot ítéltek oda huszonnyolc rendszeresen jelentkező műsorszám elkészítésére egy éven át.

Hírműsor kategóriában támogatást nyert többek között a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a tiszafüredi, a zalaegerszegi, a székesfehérvári és a szolnoki Rádió 1. Szolgáltató magazinokat készíthet többek között a Sárvár Rádió, a Rádió Szentendre, és a Rábaköz Rádió FM94,5. Tematikus magazinműsorok gyártására kapott hozzájárulást a dunaújvárosi Rádió 24 és a kiskunfélegyházi Rádió 1.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!