Magyarország

2016.09.30. 15:10

Videó: Magyarul kért elnézést a Teréz körúti robbantó?

Budapest - Már elemzik a Teréz körúti robbantással kapcsolatos videófelvételeket a nyomozók. Az ügyészséget - sajtóhírek kapcsán - a felderítés állásáról csütörtökön az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága is meghallgatta, de a nyomozás érdekére hivatkozva a beszámolóból semmit sem hoztak nyilvánosságra.

Budapest - Már elemzik a Teréz körúti robbantással kapcsolatos videófelvételeket a nyomozók. Az ügyészséget - sajtóhírek kapcsán - a felderítés állásáról csütörtökön az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága is meghallgatta, de a nyomozás érdekére hivatkozva a beszámolóból semmit sem hoztak nyilvánosságra.

A Bors úgy tudja, hogy a robbantás legsúlyosabb sérültje a 23 éves rendőrnő állapota jelentősen javult. Már a családját is felismeri, kommunikál velük.

Forrás: rtl.hu.



Mindkét, a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőr állapota folyamatosan javul, szerdán a rendőrnő is elhagyhatta az intenzív osztályt - közölte az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csodával határos módon túlélte a rendőrnő a szörnyű budapesti robbantást, mi több, egyre jobban van, így az orvosok úgy döntöttek, felébresztik a mélyaltatásból a rendőrnőt. Sokan abban reménykedtek, alapvető fordulatot hozhat a nyomozásban, ha a rendőrjárőr bármire is emlékszik abból a szörnyűségből, ami szombat este történt vele. De a Blikk információi szerint a rendőrnő nem emlékszik a merényletre.

Semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármilyen összefüggés lenne a migránsválság és a szombati Teréz körúti robbantás között - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának kedden adott interjúban.

A szigorított ellenőrzés során a rendőrség "kockázatelemzés alapján" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket robbanóanyagok után kutatva - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd délután az MTI megkeresésére.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást a szombat esti Teréz körúti robbantás ügyében, amelynek feltételezett elkövetőjéről közzétett egy videofelvételt és több fotót a rendőrség. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerint nem valószínűsíthető az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció a robbantásnál.

Közzétett egy videofelvételt és több fotót a rendőrség a szombat esti Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjéről a honlapján, a police.hu-n hétfő délután.

A rendőrség megosztotta azt a hangfelvételt, amin a szombat esti Teréz körúti robbanásban megsérült egyik rendőr kér kétségbeesetten segítséget.

A szombati budapesti, Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének személyét a rendőrség bizalmasan kezeli, az eljáró hatóság szükség esetén megvédi a tanút - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap este.

A járőrök voltak a szombati budapesti, Teréz körúti robbantás célpontjai, "a rendőreimet ki akarták végezni" - jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap, aki a robbantást az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!