Magyarország

2016.03.23. 21:00

Brüsszeli robbantások - Szakértő: követni kell a titkosszolgálati technológiák fejlődését

Budapest - Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Magyarországnak követnie kell a titkosszolgálati technológiák fejlődését.

Budapest - Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint Magyarországnak követnie kell a titkosszolgálati technológiák fejlődését.

A szakértő ezt azzal kapcsolatban mondta az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: Magyarország technológiákat vásárol majd.

Földi László szerint az elmúlt időszakban nem a titkosszolgálati technológiák fejlesztése volt a legfontosabb Magyarországon, de jelenlegi helyzetben követni kell a fejlődést. Példaként említette, hogy korszerűbb számítógépeket és lehallgatási berendezéseket szükséges vásárolni, de a technológia fejlesztése azt is jelenti, hogy a repülőtereken már a belépéskor ellenőrizni kell a csomagokat. Emlékeztetett: kedden, Brüsszelben a várótérben robbantottak, ezért nem elég a "becsekkolást" követő vizsgálat, amely csupán a kézipoggyászokat érinti, hanem a feladandó csomagokat is ellenőrizni kell, sőt azok táskáját is, akik csak kísérőként érkeznek a repülőtérre.

Földi László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "nincs abszolút biztonság", aminek oka véleménye szerint az, hogy az elmúlt évben téves politikát folytatott Európa. A szakértő úgy fogalmazott: "lassan tizenöt éve ismert információ", hogy a kontinenst támadás éri majd a Közel-Kelet irányából.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!