Magyarország

2013.02.05. 17:50

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki a volt Dugonics-laktanya üzemeltetője elleni perben

Békéscsaba, 2013. február 5., kedd (MTI) - Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két vádlottra a volt Dugonics-laktanyát üzemeltető társaság, a Jamina Innovációs Kft. elleni perben első fokon a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a békéscsabai önkormányzat kedden az MTI-vel.

Békéscsaba, 2013. február 5., kedd (MTI) - Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két vádlottra a volt Dugonics-laktanyát üzemeltető társaság, a Jamina Innovációs Kft. elleni perben első fokon a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a békéscsabai önkormányzat kedden az MTI-vel.A tájékoztatás szerint a bíróság B. Zs. elsőrendű vádlottat (volt ügyvezetőt) hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt első fokon 8 hónap börtönbüntetésre, O. Z. másodrendű vádlottat (az egyik tulajdonos cég képviselőjét) bűnsegédként 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását mindkettőjük esetében egy évre felfüggesztették.

A közleményben azt írták: Békéscsaba önkormányzata 2008-ban tett büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, arra hivatkozva, hogy a Dugonics-laktanyát megszerző, 2006-ban alapított Jamina Innovációs Kft. jelentős vagyonvesztést okozott a városnak.

Hozzátették, a Békés Megyei Főügyészség elutasító határozata ellen az önkormányzat panaszt nyújtott be, amelynek a Legfőbb Ügyészség helyt adott és nyomozást rendelt el. A nyomozás és a büntető eljárás lefolytatása után a napokban született meg az elsőfokú ítélet, amely nem jogerős.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!