Magyarország

2013.02.07. 18:51

Előterjesztés az ukrán határ mellől

Uszka, Brüsszel - Sértő-Radics István az európai pártok és politikai alapítványok uniós szintű szabályozását módosítaná.

Uszka, Brüsszel - Sértő-Radics István az európai pártok és politikai alapítványok uniós szintű szabályozását módosítaná.Két magyar polgármester, a néppártiak politikai csoportjához tartozó Gémesi György (Gödöllő), valamint a liberális Sértő-Radics István (Uszka) előterjesztését is elfogadta a Brüsszelben működő Régiók Bizottságának plenáris ülése.

Sértő-Radics István azt a 2004 óta érvényben lévő európai bizottsági tervezetet véleményezte a Régiók Bizottsága szemszögéből, amely az európai politikai pártok és európai politikai alapítványok uniós szintű szabályozását módosítaná. A véleményben helyett kapott a Régiók Bizottságának azon javaslata, hogy európai népszavazási kampányok vagy európai szintű népi kezdeményezések esetében igénybe lehessen venni uniós finanszírozást.

– Az előterjesztésem szerint európai politikai párt jogállásra, és ebből fakadóan anyagi támogatásra csak az a szerveződés pályázhatna, amely tiszteletben tartja az európai alapértékeket – közölte Uszka polgármestere.

Sértő-Radics István lapunk kérdésére elmondta: az előterjesztést egyelőre csak a Régiók Bizottsága fogadta el, a hatályba lépéshez a Tanács és a Parlament együttdöntésére is szükség van, ez pedig nyárra várható csak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!