Magyarország

2013.01.19. 13:53

Havazás - Több útvonalat is felszabadítottak Vas megyében

Szombathely, 2013. január 19., szombat (MTI) - Több, eddig lezárt útvonalat is felszabadítottak Vas megyében, de a hó miatt tizenhárom útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Szombathely, 2013. január 19., szombat (MTI) - Több, eddig lezárt útvonalat is felszabadítottak Vas megyében, de a hó miatt tizenhárom útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel.Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint felszabadították a Rábahídvég és Kisunyom, a Kám és Egervölgy, a Bük és Sajtoskál, valamint a Bük és Tompaládony közötti útszakaszt. Rendőri felvezetéssel csaknem száz kamiont indítottak útnak Hegyfalu és Répcelak, valamint Kőszeg térségéből Szombathelyig. A járművek a 86-os, a 76-os és a 74-es úton, Zalaegerszegen át folytatják az útjukat Horvátország felé. A megyében jelenleg mintegy 500 kamion várakozik, a sofőröknek Szombathelyen és Kőszegen a helyi polgárőrség nyújt segítséget.

Szombaton a tűzoltóegységek 7 elakadt gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, az elmúlt három napban pedig összesen 237 járművet, jelenleg a katasztrófavédelem több mint kétszáz szakembere mintegy félszáz technikai eszközzel dolgozik a helyszíneken.

A szóvivő szólt arról is, hogy Szentgotthárd-Farkasfa térségében a középfeszültségű hálózat meghibásodása miatt 170 fogyasztó maradt átmenetileg áram nélkül, a szolgáltató jelenleg is dolgozik a hiba elhárításán.

Sárváron a helyi védelmi bizottság döntése alapján feloldották a városból kivezető közutak lezárását, így megindulhatott a közlekedés. A lezárást a hóhelyzet miatt pénteken rendelte el a rendőrség.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Vas megyében 10 település volt megközelíthetetlen szombaton kora délután. Chernelházadamonya, Gór, Kőszegpaty, Meszlen, Nagygeresd, Nemesládony, Pusztacsó, Répceszentgyörgy, Tormásliget és Pápóc jelenleg el van zárva a külvilágtól. Acsád, Bő, Iklanberény, Keléd, Lócs, Mesterháza, Nemescsó, Vassurány és Vasszilvágy azonban ismét megközelíthető

Az elzárt településeken a katasztrófavédelem folyamatosan biztosítja kenyérellátást. A betegszállítók bevonásával megszervezték a dialízises betegek kezelőhelyre történő eljuttatását.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!