Magyarország

2013.01.25. 10:50

Havazás - Ismét járhatók a zalai utak

Nagykanizsa, 2013. január 25., péntek (MTI) - Ismét járhatóvá vált két, korábban hóátfúvás miatt lezárt út Zalában - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken.

Nagykanizsa, 2013. január 25., péntek (MTI) - Ismét járhatóvá vált két, korábban hóátfúvás miatt lezárt út Zalában - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken.A Magyarszerdahely és Újudvar, valamint a Dióskál és Pacsa között hajnalra járhatatlanná vált utat délelőttre megtisztították a közútkezelő gépei.

Az útviszonyok miatt hajnalban több helyen is járművek akadtak el a megyében. Magyarszerdahely és Újudvar között egy utasokat még nem szállító autóbusz vált mozgásképtelenné a havas úton, és a közelben egy kenyérszállító teherautó is elakadt. Galamboknál és Rédicsen szintén élelmiszerszállító járműveket kellett kimenteniük a tűzoltóknak a hóból.

A katasztrófavédelem közölte: Zala megye területén a csütörtök délután kezdődött havazás nem volt olyan mértékű mint a múlt héten, de az éjszaka megerősödött északi, északkeleti szél több helyen is hóátfúvást okozott. Péntek reggelre az M7-es autópálya és az M70-es autóút sótól nedves, a főutak havasak, sótól nedvesek, a mellékutak letaposott havasak és sótól nedvesek voltak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!