Magyarország

2013.01.28. 16:22

Csütörtökön kezdődhetnek a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform között

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) – Legkorábban csütörtökön kezdődhetnek meg a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform pártból kilépett tagjai között az ellenzéki párt parlamenti frakciójának sorsáról – mondta el hétfőn az MTI érdeklődésére Heltai László.

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) – Legkorábban csütörtökön kezdődhetnek meg a tárgyalások az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform pártból kilépett tagjai között az ellenzéki párt parlamenti frakciójának sorsáról – mondta el hétfőn az MTI érdeklődésére Heltai László.A választmányi szóvivő közölte: szerdán ül össze a párt országos választmánya és ekkor döntenek arról, hogy kik képviseljék a Lehet Más a Politikát a megbeszéléseken.

A párt hétvégi kongresszusa hivatalosan nem szabta meg, hogy kikből álljon vagy hány tagú legyen a tárgyalódelegáció, így a szóvivő ezekre a kérdésekre egyelőre nem tudott választ adni. Annyit mondott, hogy mivel az országgyűlési frakció sorsáról van szó, ezért parlamenti képviselők mindenképpen lesznek a tárgyalók között.

Hangsúlyozta, hogy miután a testület tagjait szerdán kijelölik, akár már másnap reggel elindulhatnak a hivatalos megbeszélések a platformmal.

Az LMP hétvégi kongresszusa szombaton döntött arról, hogy nem változtatják meg a párt novemberben elfogadott stratégiáját, amelyik kizárja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal. A Párbeszéd Magyarországért Platform, amelyet éppen a novemberi határozat után alapított nyolc parlamenti és három fővárosi képviselő, vasárnap jelentette be, hogy tagjai kilépnek az LMP-ből. Terveik szerint új pártot alapítanak, de a képviselői mandátumukról nem mondanak le és tárgyalásokat kezdeményeznek a maradókkal arról, hogy hogyan lehetne továbbra is fenntartani a jelenleg 15 fős frakciót.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!