Magyarország

2013.01.22. 14:48

Alkalmi bélyeg Ujvárosi Miklós és a Ford T-modell tiszteletére

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Alkalmi bélyegeket bocsát forgalomba február 5-én Ujvárosi Miklós (1913-1981) botanikus születésének és a Ford T-modell sorozatgyártásának 100. évfordulója alkalmából a Magyar Posta.

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Alkalmi bélyegeket bocsát forgalomba február 5-én Ujvárosi Miklós (1913-1981) botanikus születésének és a Ford T-modell sorozatgyártásának 100. évfordulója alkalmából a Magyar Posta.A botanikus portréja mellett búzavirág látható, utalva arra, hogy a professzort a szántóföldi gyomnövénytársulások szakértőjeként tartja számon a tudományos élet. A bélyeget Székely Kálmán grafikusművész tervezte, névértéke 395 forint, és 150 ezer példányban készült a Pénzjegynyomdában - közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

Száz évvel ezelőtt Galamb József konstruktőr-főmérnök vezetésével kezdődött meg a Ford T-modell sorozatgyártása. A bélyegképen a Ford T-modell példányai mellett Galamb József portréja látható. A tíz bélyegképet tartalmazó bélyegkisívből Svindt Ferenc és Berky Péter grafikusművészek tervei alapján húszezer példány készült a Pénzjegynyomdában. A tervezéshez fotóanyagot a József Attila Múzeum biztosított.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!