Magyarország

2012.12.04. 08:39

Orbán Viktor a Mazsihisz elnökével tárgyalt

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - Orbán Viktor kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Feldmájer Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét, akivel áttekintették a magyarországi zsidóság helyzetét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - Orbán Viktor kormányfő hétfőn hivatalában fogadta Feldmájer Pétert, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét, akivel áttekintették a magyarországi zsidóság helyzetét - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-t.Feldmájer Péter köszönetét fejezte ki a miniszterelnöknek az országgyűlési felszólalásáért, és külön elismerését fejezte ki azért, hogy Rogán Antal frakcióvezető részt vett a vasárnapi fővárosi Kossuth téri neonáci-ellenes tüntetésen - olvasható a közleményben.

A miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalásában világossá tette: nem fogja hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat eltérítse Magyarországot demokratikus meggyőződésétől, a szabadság szeretetétől vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől. Orbán Viktor biztosította a magyarországi zsidó közösség tagjait, hogy a kormány minden alantas támadással szemben megvédi őket, és garantálja biztonságukat - zárul a közlemény.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!